Windows 8.1 – Trucuri utile

Indiferent dacă utilizați Windows 8.1 pe un desktop, tabletă, sau pe un laptop, există o varietate de trucuri utile pe care trebuie sa le știți. Aceste opțiuni vă pot usura munca in funcție de preferințe si device-ul dvs.

Tweak Desktop Integration

Windows 8.1 aduce mai multe opțiuni utile pentru utilizatorii desktop. Dacă Windows 8 a fost declarația de război a celor de la Microsoft pentru utilizatori de desktop, aceste opțiuni oferite în Windows 8.1 reprezinta tentativa de oferta pentru pace din partea celor de la Microsoft.

Pentru a accesa aceste opțiuni, faceți clic dreapta pe bara de activități de pe desktop și selectați Properties. Faceți clic pe tab-ul de „Navigation” și folosiți opțiunile aici pentru a configura Windows 8.1 pe placul dumneavoastră. Puteți avea urmatoarele optiuni: pornirea Windows-ului direct pe desktop(salt peste interfata metro), arată fundal de desktop pe ecranul de pornire(start), arata aplicatiile din interfata metro în mod automat atunci când activați butonul Start, etc.

Sterge fisierele windows-ului vechi

Când faceți upgrade de la o versiune anterioara de Windows, Windows păstrează o copie a folderului windows „C: \Windows.old” cu fișierele vechi în cazul în care există o problemă. În cazul în care procesul de actualizare a mers bine și aveți toate fișierele vechi, puteți șterge acest dosar pentru a elibera spațiu pe disc.

Pentru a face acest lucru, apăsați Tasta Windows + S, cautați „Disk Cleanup”, și faceți click pe „Disk Cleanup”. Faceți click pe butonul „Clean up system files”, bifati opțiunea „Previous Windows installation(s)”, și porniti curatarea.

Stergerea rețelelor wireless

Windows 8.1 nu vă mai permite să stergeti rețele WiFi pe care le-ați salvat în interfața grafică. Dacă totuși dacă doriți să faceți acest lucru, puteți face acest lucru din linia de comandă. Apăsați tasta Windows + X și faceți click pe Command Prompt (Admin). Executați următoarea comandă pentru a vizualiza rețelele wireless salvate și numele lor:

netsh wlan show profiles

Apoi executați următoarea comandă pentru a șterge o rețea Wi-Fi salvată:

netsh wlan delete profile name=”PROFILE”

 

Restaurare „Libraries”

Cei de la Microsoft au ascuns „Libraries” în mod implicit în Windows 8.1. Le puteți reactiva din fereastra File Explorer, dacă totuși doriți să le utilizați.
Pentru a face acest lucru, deschide o fereastra File Explorer, faceți click pe fila „View” din tab, apoi faceți click pe butonul „Options”. Bifati opțiunea „Show libraries”  în partea de jos a ferestrei „folder options”.

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns